(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Jablkový koláč s výbornou posýpkou
Potřebné ingredience
1 hrnček mlieka 1/4 hrnček oleja 1/2 hrnček cukru 1 hrnček múka polohrubá 1 ks kypriaci prášok 2 ks vajce 1 ks cukor vanilkový Ostatné: 2 ks jablko 1 ks cukor škoricový Posýpka: 1/2 hrnček múka polohrubá 1/2 hrnček cukor 1/4 hrnček olej
Postup přípravy
Hrnček som použila dva a pol decový.
Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká. Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske.
V druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes.
V tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.
Na plech dajte papier, troška ho pomastite a cesto vylejte . Na cesto rukou jemne porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru (ani remosku)neotvárajte.
Namiesto jabĺk môžete použiť aj sezónne ovocie. Pečieme v menšom plechu, ja osobne to pečiem v remoske.
Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká. Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske.
V druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes.
V tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.
Na plech dajte papier, troška ho pomastite a cesto vylejte . Na cesto rukou jemne porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru (ani remosku)neotvárajte.
Namiesto jabĺk môžete použiť aj sezónne ovocie. Pečieme v menšom plechu, ja osobne to pečiem v remoske.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajinkaj
(upraveno)
22. 10. 2020, 16:14
také jsem vyzkoušela a moc nám chutná Dala jsem na půl hodinky a byl opravdu akorát. (koláčová forma 32cm.) Díky za recept.
Pítrs1
(upraveno)
19. 3. 2016, 15:12
super,moc dobrý
Paluna
(upraveno)
23. 10. 2014, 16:01
ivahouba
(upraveno)
23. 10. 2014, 14:06
vyborny, jednoduchy, rychly a vlacny jablickovy ´kolac/buchta´ . Pekla jsem v dortove forme 26 cm 50 min. na 180°C, k jablkum jsem pridalala orechy a cranberries, ubrala cukr v drobence. Dekuji za skvely, dobre popsany, neobvykly jablickovy recept
jeani
(upraveno)
11. 10. 2014, 16:05
Dnes vyzkoušeno, velice jednoduchý, moc dobrý
Joliška
(upraveno)
12. 10. 2014, 12:01
@jeani
Veľmi sa teším, že koláčik chutil....
lidare
(upraveno)
17. 7. 2014, 22:14
pexeso
(upraveno)
9. 7. 2014, 20:33
Dobrý den, koláč mě zaujal, tak jsem ho zkusila. Je vynikající, ale nesedí mi ten čas pečení - mám horkovzdušnou troubu, dělala jsem ho ve větší dortové formě (podle výšky koláče to odpovídá fotce) a po 30 min byl uvnitř ještě zcela tekutý. Snížila jsem teplotu na 160° (abych to neměla na vrchu připálené a uvnitř nedopečené) a dopékala ještě dalších 20-25 min. Tzn. celková doba pečení byla 55 min (!). Ono to nevadí, jen mě to překvapilo (ještěže jsem nikam nespěchala). Tak to jen pro ostatní testovačky - pro info. Jinak moc děkuji, pošmákli jsme si.
pexeso
(upraveno)
17. 7. 2014, 21:17
@pexeso
Tak už jsem na to asi přišla - ta forma, ve které jsem to dělala byla malá = koláč byl příliš vysoký = muselo se péct daleko déle. Dnes jsem zkusila na klasický plech a vyšlo to
Joliška
(upraveno)
17. 7. 2014, 23:06
@pexeso
Som veľmi rada, že koláčik sa vydaril a aj chutil
laskonka333
(upraveno)
27. 6. 2014, 6:49